Coaching – urheiluvalmennus Uudellemaalle ja muualle Suomeen

Ota yhteyttä

Meillä on ymmärrys siitä, kuinka valmentaa terveyttä. Fenix Sportin coaching eli urheiluvalmennus tarkoittaa sitä, että matkassasi on urheiluun ja liikkumiseen erikoistuneita ammattilaisia, kuten fysioterapeutteja, naprapaatteja tai jalkaterapeutteja (amk), silloin, kun kehosi ei toimi optimaalisella tavalla ja tarvitset hoitoa tai kuntoutusta. Asiantuntijamme palvelevat asiakkaita Uudeltamaalta ja kaikkialta muualtakin Suomesta – tervetuloa!

Kun keho ei toimi optimaalisella tavalla

Niin huippu-urheilijalle kuin arkiliikkujalle on yhtä tärkeää, että keho toimii mahdollisimman hyvin. Kehomme luut, nivelet, rustot, lihakset ja hermosto luovat hienon kokonaisuuden, jonka avulla voimme suorittaa mitä moninaisimpia liikkeitä.

 

Fenix Sport -klinikalla pystymme auttamaan sinua silloin, kun kehosi ei toimi optimaalisella tavalla esimerkiksi kivusta tai vammasta johtuen. Olemme halunneet luoda urheilijoille hoitomahdollisuuksia ja valmennusta, joka on matkassasi mukana silloin, kun tavallinen laji- tai oheisharjoittelu ei ole mahdollista vammasta tai kivusta johtuen.

 

Me tiedämme, mitä tehdään silloin, kun otetaan hetkeksi käyttöön niin sanottu "plan B":

  • fysioterapiaa tai naprapatiaa urheiluvammoihin

  • lihas- ja nivelkipujen hoito

  • urheilijan selkäkivun hoito

  • Foot Balance -pohjalliset

  • vammoja ennaltaehkäisevä harjoittelu – prehab

  • leikkausten jälkeinen kuntoutus – rehab.

Kuntouttava valmennus – rehab coaching

Urheilijat, kuntoilijat ja aktiiviliikkujat saattavat törmätä lihasten, nivelten, luiden tai hermoston rakenteista johtuvaan kipuun. Se onkin hyvin yleistä silloin, kun käytämme kehoa paljon ja asetamme sen toiminnalle erityisiä vaatimuksia. Kuntouttava valmennus on hyvä ottaa käyttöön leikkausten jälkeen tai kun harjoittelu ei onnistu tavalliseen tapaan esimerkiksi kivun vuoksi.

 

Fenixin urheiluklinikalla toimii kokeneita fysioterapeutteja sekä naprapaatti. Heidän kanssaan urheilija ja valmentaja voivat yhdessä tehdä urheilijalle sopivan hoito- ja harjoitussuunnitelman, jolla päästään takaisin tavalliseen lajiharjoitteluun tai arkiseen kuntoiluun. Tällä tiimillä pystymme tukemaan urheilijan kuntoutumista vammoista myös silloin, kun leikkausta ei tarvita. Samalla tiimillä varmistamme, että leikkausten jälkeinen kuntoutus sujuu toivotulla tavalla.

Varaa aika

Valmistava valmennus – prehab coaching

Jokaisen urheilijan ja arkiliikkujan valmennuksessa tulisi huomioida kehon valmistelu lajivaatimuksia varten. Valmistavat harjoitteet tukevat parhaimmillaan lajia, ja ne olisi hyvä sisällyttää osaksi tavallista arkista harjoittelua ja liikkumista.

 

Haluamme olla mukana urheiluvammoja ennaltaehkäisevässä harjoittelussa. Teemme yhteistyötä niin seurojen, yksilöurheilijoiden kuin aktiiviliikkujienkin kanssa. Fenix Sportin ennaltaehkäisevät harjoitusohjelmat vähentävät riskiä tiettyihin vammoihin, vaikka urheiluvammojen riskiä ei koskaan voida kokonaan poistaa. Harjoittelun kokonaisvaltaisuus on hyvä huomioida vammojen ennaltaehkäisyssä.

Ota yhteyttä

Foot Balance Medical -pohjalliset

Fenix Sportin fysioterapeutit voivat auttaa monien alaraajavaivojen kanssa. Yksi mahdollisuus on tehdä klinikalla Foot Balance -pohjalliset jalkojasi varten. Jalat toimivat koko kehon tukipilareina. Monet lihas- ja nivelkivut jalkaterässä, nilkassa, polvissa, lonkissa ja selässä voivat johtua jalkojen väärästä linjauksesta.

 

Foot Balancen yksilölliset pohjalliset antavat luonnollista tukea jaloille ja kehon linjauksille, parantavat suorituskykyä ja kohentavat jalkojen terveyttä. Fysioterapeutin tekemän jalka-analyysin perusteella urheilija saa tiedon mahdollisista alaraajojen ongelmista ja pohjalliset voidaan muotoilla urheilijan jalan mukaan.

Varaa aika fysioterapeutille

Urheilijan selkäkivun hoito

Fenixin urheiluklinikalla toimii selkäkivun hoitoon perehtyneitä ammattilaisia, kuten naprapaatti ja fysioterapeutteja. Myös Fenixin urheilulääkärit kohtaavat paljon selkävaivaisia urheilijoita. Fenixin ortopedeista Carola Krook on erityisen perehtynyt selän ongelmiin. Meillä työskentelevien ammattiryhmien yhteistyöllä saat varmasti parhaan avun, jos koet selän kipua, jäykkyyttä tai muuta urheilua tai liikkumista estävää vaivaa.


Lähes kaikilla esiintyy ohimenevää selkäkipua elämän aikana. Selkä on kokonaisuudessaan vahva rakenne ja kestää kuormitusta hyvin. Erittäin harvoin selkäkivun taustalla on vakava sairaus. Mikäli selkäkipu ilmenee voimakkaana tai on jatkuvaa, on sen hoitoon monia hyviä keinoja lääkehoidon lisäksi.

 

On myös tiettyjä lajeja, joissa keskivartalolle asetetaan erityisvaatimuksia, ja silloin selkäkipuja saattaa esiintyä enemmän. Selkäkipu erityisesti nuorilla ei kuulu urheiluun ja tulee tutkia aina.


Selkäkipu voidaan jakaa ajallisesti akuuttiin äkisti alkaneeseen kovaan kipuun, subakuuttiin muutaman viikon kestäneeseen kipuun tai kroonisempaan muutaman kuukauden tai jopa vuosia kestäneeseen kipuun. 

 

Kivun taustalla on usein erilaisia tekijöitä, jotka voivat riippua siitä, kuinka pitkään kipua on esiintynyt tai onko kipu tullut esiin yhtäkkisesti. Kipuihin soveltuvat erilaiset hoitomenetelmät, jotka urheiluklinikan ammattilaiset valitsevat yksilöllisesti.

 

Naprapaatti ja fysioterapeutit voivat käyttää hoitomenetelminä esimerkiksi erilaisia pehmytkudoksen käsittelyjä, mobilisaatioita, manipulaatioita, lymfa touch -hoitoa tai kinesioteippausta. Pyrimme aina antamaan urheilijalle myös itsehoitoon suunniteltuja yksilöllisiä kuntouttavan valmennuksen liikkeitä. Liikkeet mietitään sopiviksi urheilijalle hänen lajinsa huomioiden.


Mikäli urheilijan selkäkivun taustalla on nikamien rasitusmuutoksia, rasitusmurtumia, välilevyn repeämiä tai välilevyn pullistuma, saat klinikkamme asiantuntijoilta hyvät, yksilöllisesti mukautuvat kuntoutussuunnitelmat. Tällaiset selän vammat harvoin estävät urheilua tai liikkumista jatkossa, mutta ne on hyvä hoitaa alusta lähtien suunnitellusti kuntoon. Näin selkäkivut eivät haittaa suorituskykyä tulevaisuudessa.

Jalkaterapia (AMK)


Jalkaterapeutti (AMK) on Suomessa vielä hieman uudempi ja harvinaisempi ammattikorkeakoulun koulutushaara, minkä tavoitteena on ensisijaisesti pyrkiä hoitamaan jalan alueen ongelmia.


Jalkaterapeutti auttaa erilaisten alaraajojen kiputilojen sekä urheilu- ja rasitusvammojen hoidossa. Kuntoilija/urheilija voi hyötyä jalkaterapeutin kanssa yhdessä suunnitellusta hoito- ja kuntoutussuunnitelmasta. Jalkaterapeutti ohjaa tutkimusten ja liikehallinnan pohjalta omaan urheiluun ja arkeen sopeutuvia harjoitteita. Jalkaterapeutti on oikea osoite myös muissa jalan alueen ongelmissa, kuten kynsien tai kovettumien hoidossa.


Mikäli ongelmasi vaikuttaa kuuluvan jalkaterapian osaamisalueeseen, niin voit varata ajan Fenix Sportin jalkaterapeutti (amk) Juulia Hietalalle.

Yhteydenottokuvake

Urheiluvalmennuksessa asiantuntijamme huomioivat asiakkaan yksilölliset ja lajista johtuvat tarpeet. Tervetuloa klinikallemme Uudeltamaalta ja koko Suomesta!

Ota yhteyttä ja varaa aika