Urheilijatalli suomalaisille huippuluokan ammattiurheilijoille 

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Fenix Sportilla on yhteistyösopimus useamman ammattiurheilijan ja urheiluseuran kanssa. Urheilijatallissamme on mukana myös jo aktiiviuransa päättäneitä, mutta edelleen aktiivisesti urheilevia henkilöitä, jotka vievät liikunnan sanomaa eteenpäin hyvällä otteella.

Fenix Sportin Urheilijatalli

Fenix Sportilla on lukuisia yhteistyöurheilijoita, joista monet aktiiviuransa huipulla, osa sinne tähtäämässä ja osa on jättänyt aktiiviuran, mutta toimivat kuitenkin liikunnan hyvän sanoman lähettiläinä. Ohessa osa sopimusurheilijoistamme. Aakkosjärjestyksessä eli kannattaa katsoa loppuun asti 😊

 

Fenix Sportin yhteistyöjoukkueet päivitetään urheilijaesittelyiden alapuolelle.

Yleisurheilu

Sara Kuivisto, juoksija

  • 800/1500m juoksija.
  • Hallussaan kaikki keskimatkojen sisä- ja ulkoratojen suomenennätykset.
  • Ainoa suomalaisnainen joka alittanut 800 metrillä 2 minuutin rajan.
  • 800m Tokion olympialaisissa 11 sija ja 1500m 15 sija.
  • 10 ulkoratojen Suomen-mestaruutta.
  • Valmentajana hallitseva miesten 800 metrin SE mies Ari Suhonen.

Juoksemisessa minusta on ehkäpä hienointa sen yksinkertaisuus. Kello kertoo aina totuuden kuinka hyvä olit harjoituksissa tai kisassa. On myös sanoinkuvaamattoman hieno tunne kun kroppa on vireessä ja juoksu kulkee. Juoksussa on myös raaka puolensa. Se on lajina hyvin kuormittava kropalle ja erityisesti jaloille. Raja on hiuksenhieno milloin harjoittelet sopivasti tai liikaa. Joskus valitettavasti se raja menee yli ja edessä on ongelmia. On tärkeää, että tiimiini kuuluu luotettava lääkäri, johon ongelman sattuessa on helppo olla yhteydessä, matalallakin kynnyksellä.

 

Minulle henkilökohtaisesti on tärkeintä lääkäripalveluissa:

  • Selkeä suunnitelma miten toimitaan ja myös plan B.
  • Rehellisyys. En kaipaa asiantuntijoita jotka kertovat sen mitä haluaisin kuulla. Lääkärin täytyy uskaltaa ja osata kertoa mulle rehdisti miten asian laita on.
  • Ymmärrys huippu-urheiluun. Yleensä lepo auttaa kaikkeen. Ammattiurheilijat eivät kuitenkaan pysty levätä laakereilla kahta viikkoa ennen pääkisoja.
  • Lääkäri on tavoitettavissa nopeasti ja helposti ja vastaanotto on lähellä kotia.

Nämä kaikki toteutuu Fenixissä paremmin kuin hyvin!
Sara

Eelis Snåre, yleisurheilu

"Moro, Olen Eelis Snåre 18-vuotias yleisurheilija Lahdesta. Kolme veljeäni harrastavat koripalloa, mutta itse innostuin jo pienenä yleisurheilusta. Rakastan itseni haastamista ja testaamista sekä onnistumisia että pettymyksiä, joita yksilöurheilussa jatkuvasti tulee eteen. Kaikki lajit yleisurheilun sisällä käytiin läpi, mutta vanhemmaksi tullessani hyppylajit osoittautuivat hauskimmaksi. Menestystäkin tuli ja tähän mennessä nuorten SM-mitaleja on jo vajaa parikymmentä kaapissa. Rakkaus lajiin ei kuitenkaan ole hävinnyt ja työ urheilijana on suuri tavoitteeni. Tavoitteeni kuitenkin ehti jo hetkeksi murskaantua urani tähän mennessä suurimpaan loukkaantumiseen vuoden 2022 halli SM-kisoissa, kun vasen akillesjänteeni repesi. Pääsin onneksi todella nopeasti kuitenkin Fenixille ja Carl Lybäckin vastaanotolle ja jalka oli leikkauksessa jo seuraavana päivänä. Nyt kuntoutusprosessi on lähtenyt hyvin käyntiin ja tavoitteeni sekä unelmani eivät ole hiipuneet vaan kirkastuneet entisestään."

Anni siirtola, yleisurheilu

"Olen Anni Siirtola, 100 metrin aituri Helsingistä. Aitajuoksusta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita, minkä takia olen sen luultavasti lajikseni valinnut. Olen saanut aitajuoksusta monia nuorten Suomen mestaruuksia ja yhden aikuisten halli-Suomen-mestaruuden. Myös EM-kisat ovat sekä nuorten että aikuisten tasolla tulleet tutuksi. Urheilijan paras ase kansainväliselle tasolle murtautumiseen on loistava taustatiimi, jonka osaaminen mahdollistaa mahdollisimman terveenä urheilemisen. Fenixillä osaavat lääkärit ja fysioterapeutit ovat mahdollistaneet nopeat kuntoutumiset pienistä vammoista ja paluun takaisin kilpakentille mahdollisimman nopeasti."

Jalkapallo

Sami Hyypiä, jalkapalloilija

Futisuran jälkeenkin terveys, liikunta ja palautuminen on mulle tärkeitä asioita. Käyn säännöllisesti terveystarkastuksessa mutta nyt on Fenix Sportin kautta mahdollista myös testata millasessa kunnossa olen. Monipuolisena kuntoilijana sekin puoli kiinnostaa valtavasti. Palveluiden joustavuus ja nopeus mahdollistaa vaivattoman asioinnin Fenixissä, ja talosta löytyy paljon eri osa-alueiden asiantuntijoita joten vammojen diagnoosit, toimenpiteet ja jatkoseuranta on huippuluokkaa. Olen myös huomannut että henkilökunta suhtautuu työhönsä suurella intohimolla ja heidän ihmisläheisyys on merkillepantavaa.

Moottoriurheilu

Emma Kimiläinen, formulakuljettaja 

Ammattiurheilijana haastan kehoani äärirajoille päivittäin, joten kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kehon maksimaalinen toiminta ovat minulle äärimmäisen tärkeitä.

Riku Tahko, kilpa-autoilija

Olen toisen polven ralliautoilija, kotoisin Espoosta mutta asunut Porvoossa ja edustanut Porvoon Seudun Urheiluautoilijoita jo yli 10 vuoden ajan.

Harri Toivonen, ralliautoilija

Harri Toivonen moi! Olen jo "rippikouluiän" ylittänyt ralliautoilija ja olen harrastanut aikaisemmin vuosia mm karatea. Erilaisia vaivoja on siis ehtinyt kertymään. Valitettavasti olen urani aikana loukkaantunut myös kovin useasti. Minulta on leikattu mm polvet, peukalo, ranne, olkapäät...Olkapäät rupeavat olemaan proteesikunnossa, mutta koska siellä on myös krooninen laaja-alainen kiertäjäkalvosimen repeämä ja haluan vielä jatkaa uraani perinteisten ralliautojen parissa, niin päädyimme vastikään laittamaan sinne Suomessa vielä hieman harvinaisemman "ilmapallon" tukemaan olkapään toimintaa. Tämän avulla pystyn vielä jatkamaan rallikuljettajan uraani 👍.

Kamppailulajit

Aleksi Mäntykivi, vapaaottelija

Minulta on vuosien varrella hoidettua pieniä sekä isoja urheiluvammoja Carl Lybäckin toimesta, vaikein vamma oli oikean kämmenluun katkeaminen useasti, joka korjattiin leikkauksella. Leikkauksessa tehtiin luunsiirre sekä lisättiin titaanilevy kämmenen luuhun. Leikkauksen jälkeen vamma parani täysin kuntoon ja täysipäiväinen urheilu-ura sai jatkua.

Anton Kuivanen, vapaaottelija

Olen liikkunut, urheillut ja seikkaillut niin kauan kuin muistan. Viimeiset 20 vuotta elämäni on kietoutunut yhä enemmän vapaaottelun ympärille. Kamppailijan tiestä on tullut elämäntavan ja intohimon kohteen lisäksi myös ammatti. Ensin urheilijana ja myöhemmin valmentajana.

Edis Tatli, ammattinyrkkeilijä

Ensiksi haluan kiittää teitä koko sydämestäni ❤️. Olette auttaneet ja tsempannu mua todella paljon koko urani aikana. Kun kuulin, että siirrytte ja olette mukana perustamassa Lääkärikeskus Fenix ja Fenix Sport, oli itsestäänselvyys, että minä seuraan mukana.

Eva Wahlström, nyrkkeilijä

Urheilija ei pärjää kovin pitkälle ilman tukiverkostoa. Ainakaan ammattinyrkkeilyssä sellaista ei automaattisesti ole, vaan oikeat ihmiset löytyvät ajan myötä. Carl Lybäck eli Calle on on yksi niistä henkilöistä, joilla on ollut keskeinen rooli mun uralla ja sen lisäksi vaikuttanut merkittävästi mun elämänlaatuun 🌞.

Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala, vapaaottelija

Olen käyttänyt Fenix Sportin ammattilaisten palveluita koko ammattilaisurheilu-urani ajan, vuodesta 2008. Näihin vuosiin on mahtunut jos jonkinmoista isompaa ja pienempää vammaa, jotka on hoidettu hienosti kuntoon. Suurimman vaikutuksen porukassa on tehnyt kyky kuunnella ja ymmärtää urheilijaa ja ihmistä, tämä onkin varmasti merkittävin tekijä siihen miksi minä valitsen juuri Fenix Sportin.

Jesse Urholin, vapaaottelija

Olen valinnut Fenixin, koska on helppo luottaa ammattitaitoon, jota on saanut seurata ja kokeakin jo vuosien ajan.

Makwan Amirkhani, vapaaottelija

Minun luotettavina lääkäreinä ovat jo vuosia toimineet urheiluvammojen erikoisosaajat Christer ja Carl Lybäck. Heidän perässään olen siirtynyt Fenixiin ja huomannut, että Lääkärikeskus Fenixissä urheilijan tarpeet nähdään joka suunnasta. Suosittelen 😊

Suvi Salmimies, vapaaottelija

Olen valinnut Fenixin sillä periaatteella kuin kaiken muunkin elämässäni, eli arvomaailman pohjalta. Maailmanluokan ammattitaito ei huononna asiaa lainkaan. Fenixissä urheilijaa kuunnellaan ja siellä  ymmärretään, että kyseessä ei ole mikään tavan tallaaja vaan kehoaan välineenä ja sen likoon laittava monimutkainen hullu, joka tekee vaikka ilman yhtä raajaa täysillä. Sellainen ihminen tarvitsee vierelleen oikeanlaiset lääkärit, jotka eivät tuomitse vaan pyrkivät auttamaan ja antamaan näkemystä. Fenixin tyypit ovat myös ihan huippuja, joka sekin on tällaisen helposti tylsistyvän tapauksen arjessa aika tervetullutta. 

Niklas Räsänen, nyrkkeilijä

Carl Lybäckin kanssa mulla on jo suhteellisen pitkä historia koko ammattinyrkkeilijän urani ajalta, eikä ole kuin positiivista sanottavaa.

Kuten arvata saattaa, niin urheilija ja erityisesti nyrkkeilijä kohtaa urallaan rutkasti haasteita sekä vammoja selätettävikseen joten ammattitaitoinen apu on ehdottoman tarpeen.

Olen tykännyt Callen tavasta lähestyä potilasta sekä hoidettavia vammoja ja olenkin aina saanut monipuolisesti apua kun olen sitä tarvinnut, on sitten kyseessä ollut selkeä hoidon tarve tai asia jonka parissa on tarvinnut hyviä aivoja pallottelemaan mieltä askarruttavia asioita.

Fenixissä on muutenkin ollut mukava asioida positiivisen ilmapiirin johdosta joten kiitos koko henkilökunnalle!

Suosittelen lämpimästi.

Omran Chaaban, vapaaottelu

Ensimmäistä kertaa, kun otin yhteyttä Lybäckiin, asiat sujuivat todella sulavasti. Varsinkin, kun Fenixissä on huippu osaajia ja on todella laaja tieto kamppailulajeista. Urheilijana tämä helpottaa selittää tietyt oireet, sekä mitä on missä.

Suosittelen suuresti Fenixiä, jossa on hyviä ja rentoja ihmisiä.

Oskari Metz, ammattinyrkkeilijä

Carl Lybäck teki vuonna 2016 urani ensimmäisen lääkärintarkastuksen ennen debyyttiäni, ja hän on siitä lähtien ollut minulle luottohenkilö kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa.Voin harjoitella rohkeasti, kun tiedän että jos jotain käy, tiedän että apua löytyy Fenixiltä


Esim. 2021 kesällä sain käsivamman, jonka kävin tutkituttamassa Fenixillä käsikirurgilla, ja hoidon myötä olen pystynyt jatkamaan nyrkkeilyä. Jos en olisi käynyt, olisin saattanu rikkoa käteni paljon pahemmin.

03 Fight Team

03 Fight Team on vuonna 2021 perustettu tavoitteellinen vapaaottelutiimi. Käy lukemassa lisää osoitteesta 03fightteam.com.

Primus Fight Team

Primus Fight Team on perinteikkään GB Gymin kilpailuryhmä, jossa on korkean profiilin ammattilaisottelijoita, joita kaikkia yhdistää intohimo lajiin ja tavoitteet ovat korkealla. Mukana on myös amatöörejä ja oleellisena asiana kaikkia yhdistää ammattimainen sitoutuminen itsensä ja tiimin kehittämiseen.

Primus Fight Team Pro
Primus Fight Team Amateur

Golf

Oliver Lindell, ammattilaisgolfari

Alkanut kausi on seitsemäs ammattilaisena, ja pelaan tänä vuonna European Challenge Tourilla, joka on Euroopan toiseksi korkein sarjataso.

Lääkärikeskus Fenix kotikaupungissani Porvoossa on huippu tukipilari ammattiurheilijalle, kun terveyspalvelut ja alan ammattilaiset ovat saatavilla lähes milloin vain.

Tanssi

Jani Rasimus, tanssija

Olen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Jani Rasimus. Aloitin tanssimisen kuusivuotiaana ja sillä tiellä olen edelleen. Vuosien varrella tanssista muodostui minulle myös ammatti ja omien treenieni lisäksi opetan päivittäin niin yksityisoppilaita kuin ryhmätuntejakin. Tulevana kesänä saan taas tehdä koreografian Apianniemen kesäteatteriin Valkeakoskelle, tällä kertaa Aira-musikaaliin. Olen myös musikaalissa tanssimassa eli pääsen parin vuoden koronatauon jälkeen pitkästä aikaa itsekin teatterilavalle. Alla kertomus polvivaivastani sekä sen hoidosta lääkärikeskus Fenixissä.

Ystävällisen terveisin,

Jani Rasimus